Què és el Ball Esportiu?

El Ball Esportiu, també conegut com Ball de Competició, comprèn determinades formes evolucionades de ball que tenen una tècnica tipificada i que són objecte de competicions de caràcter esportiu.

30/1/2019


QUÈ ÉS EL BALL ESPORTIU?

El concepte Ball Esportiu és una traducció de l’anglès Dance Sport, expressió amb la que es refereixen a aquestes modalitats a la Comunitat Internacional.

Mitjançant el ball i la dansa podem descobrir les possibilitats d’oferir a les persones una via d’expressió a través dels  moviments del seu cos, facilitant, des d’un pla més intern, el descobriment del propi cos i la potenciació de les seves capacitats.

El Ball Esportiu és un esport amb unes característiques que el fan singular:

  • En la pràctica en parella, proposa la igualtat al 100% entre ambdós sexes. Els atletes masculins i femenins competeixen davant d’altres de manera simultània i en la mateixa pista de competició. 
  • El Ball Esportiu està dotat d’unes peculiars característiques plàstiques i estètiques, pel que el fa uns dels esports més atractius de veure pel aficionat.
  • Proposa la inclusió i diversitat dels atletes amb discapacitat funcional.
  • El Ball Esportiu es practica en recintes tancats i la seva pràctica és independent de les condicions climàtiques.

La modalitat reconeguda com a esport ha estat la de Ball Esportiu i de Competició, en la que tenen cabuda diferents disciplines de ball, en les seves dues vessants de competició i social i practicats de forma individual, en parella o en grup.

la primera Federació de Ball Esportiu de l´estat

Federació Catalana de Ball Esportiu
C/Viladomat 184 - 186 Esc. A 1r. 3a.
08015 - Barcelona
Tel. +34 934.538.020
Fax +34 934.518.060
correu electrònic

Contactar

Informació general

Avís legal

Política de cookies