El Cheerleading reconegut com a esport olímpic pel COI

El Comitè Olímpic Internacional reconeix la nostra disciplina

14/1/2017


CHEERLEADING RECONEGUT COM ESPORT OLÍMPIC

El Cheerleading reconegut com a esport olímpic pel COI  | Federació Catalana de Ball Esportiu

Imatge del II Campionat de Catalunya Cheerleading

Des de la FCBE volen donar l’enhorabona a tots els clubs de Cheerleading per tan excel·lent notícia, que ens ha d’animar a tots plegats a seguir treballant per a fer créixer la nostra disciplina a Catalunya i preparar-nos per a la participació en esdeveniments internacionals. 

Notícia publicada al web del diari MARCA, actualitzada a data 7 de desembre de 2017:

El ’Cheerleading’, o animació, en espanyol, ha rebut el reconeixement d’esport per part del Comitè Olímpic Internacional (COI) i en tres anys podria sol·licitar entrar al Programa Olímpic. Així ho ha confirmat el propi COI, que també ha atorgat aquest reconeixement al muay thai, art marcial d’origen tailandès. 

"El ’cheerleading’ és un esport de creixent popularitat i hem notat que té molt èxit entre els joves", va explicar Kit McConnell, director esportiu del COI, després de donar a conèixer la notícia. Aquestes dues disciplines podran rebre subvencions anuals de fins a 25.000 dòlars per part del COI i, passats tres anys, podran sol·licitar un estatus permanent. D’aconseguir-ho, podrien seguir els passos del skate, el surf o l’escalada i debutar en uns Jocs Olímpics. 

Aquesta disciplina es va originar als Estats Units fa més d’un segle. Va començar al voltant de les franquícies de futbol americà i bàsquet, però ja a en els anys 30 del passat segle va començar a constituir-se en esport independent i a separar-se de l’animació recreativa. La Unió Internacional de Cheerleading (ICU per les seves sigles en anglès), fundada, en 2004, té 4,5 milions d’associats en més de 100 països. Els Campionats del Món que se celebren cada any en les instal·lacions de Disney a Orlando van reunir l’any passat a 16.000 participants. Mèxic i Estats Units van ser els grans dominadors de la passada edició. 

Encara que a Europa està una mica menys desenvolupat, en els últims campionats continentals van participar al voltant de 5.000 esportistes. La majoria procedeixen de la gimnàstica esportiva o el ball. A Espanya hi ha nou clubs i al voltant de mig miler de practicants. Ja s’han celebrat quatre campionats nacionals i dos clubs espanyols han aconseguit pujar al podi en torneigs continentals.

Amb aquestes dues disciplines s’eleva a 37 les modalitats reconegudes com a esport pel COI, que també ha confirmat la inclusió del ’break dance’ entre les modalitats presents en els Jocs Olímpics de la Joventut que se celebraran a Buenos Aires (Argentina) el 2018. Un altre moviment més amb el qual l’olimpisme busca refrescar la seva imatge davant els sectors més joves de la societat.

Veure original de la notícia en castellà, al web relacionat.

Noticia a Televisió de Catalunya (TV3) de data 14 de gener de 2017:Accedir a més noticies del Cheerleading de la FCBE -> (Clicar)

FCBE 

web relacionat

la primera Federació de Ball Esportiu de l´estat

Federació Catalana de Ball Esportiu
C/Viladomat 184 - 186 Esc. A 1r. 3a.
08015 - Barcelona
Tel. +34 934.538.020
Fax +34 934.518.060
correu electrònic